Seikkailu yli 1000:n kilometrin päässä kotoa on päässyt hyvään vauhtiin. Työharjoittelu Ylläksellä, Konijänkän kotieläinpihalla on pian puolessa välissä ja ensimmäiset (..ja viimeiset) vapaapäivätkin jo häämöttää. Päivät on kulunut töitä tehdessä aamusta iltaan, kun työaika meillä on 8-16. 

Aamut Jänkällä aloitetaan kaikkien eläinten juottamisella, koska kovien tai vähemmän kovien pakkasten takia juoma-astioita ei voi jättää yöksi eläimille jäätymään. Tämän jälkeen kaikille eläimille jaetaan ruuat ja tarkistetaan heinät. Siivoushommat tehdään myös aamulla, eli kaikki aitaukset ja mökit siivotaan ja kuivitetaan. Mun hommiin on enimmäkseen kuulunut nyt ''lammaspääty'' eli lampaat, vuohet, lehmät ja sonni, linnut ja minipossut. Toisessa päädyssä on lisäksi kameleita, sikoja, jakkihärkiä, alpakoita, laamoja ja strutsi.

Päivät menevät yleensä possujen ruokia (päiväystuotteita kaupalta) purkiessa ja valmistellessa. Myös aktiviteettien vetäminen kuuluu meidän tehtäviin. Konijänkällä on mahdollista lasten moottorikelkkailu, rekiajelu, ponitalutus ja poroajelu. Maastoreissut hevosilla ovat olleet nyt suosituimpia, kun muuten on ollut melko hiljaista koko kylässä. Itsekin olen päässyt jo mahtaviin maastoihin baanattamaan kiitolaukkaa lumihangessa!

Iltaisin vielä kaikki eläimet juotetaan uudestaan, ja sammutetaan valot, sekä suljetaan tila. Wagner-possu päästetään vapaaksi ja juostaan karkuun.

Eläimistä tulossa kuvia, heti kun ilma lämpenee tästä -30 asteesta edes vähän!